Починалите от Ковид-19 във Великобритания са повече от обявените, показа преброяване на Ройтерс

Починалите от Ковид-19 във Великобритания са повече от обявените, показа преброяване на Ройтерс

Предполагаемите случаи на смърт, причинена от Ковид-19, в Обединеното кралство са 53 077, сочи преброяване на агенция Ройтерс.

То включва починалите в Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия до периода 5-7 юни, в чийто смъртен акт се споменава Ковид-19. В преброяването са включени и най-новите данни за смъртните случаи в болниците.

Всеки ден британското правителство публикува данни за починалите от Ковид-19 в страната. Тези числа са по-ниски от данните на Ройтерс, включващи и случаите, при които се подозира, че смъртта може да се дължи на причиняваното от новия коронавирус заболяване.

Същевременно ръководителят на звеното за анализи в областта на здравеопазването на британската Национална статистическа служба Ник Страйп съобщи, че по време на пандемията в страната са регистрирани около 64 500 повече смъртни случаи от обичайното за този период.

Епидемиолози казват, че по-голямата смъртност, дължаща се на различни причини и превишаваща средното за този период на годината за пет години, е най-добрият начин да се прецени колко точно души са починали от коронавируса, защото този показател може да бъде съпоставен в международен план.

Източник: www.banker.bg

Related Post