Райски места за почивка в Турция

Райски места за почивка в Турция

В съседна Турция туристите могат да открият всичко необходимо за една перфектна почивка. Топлите морски води, галещото слънце, модерните хотели, неповторимият ориенталски колорит и качественото обслужване правят почивката на море в Турция идеален вариант за приятно прекарване.
Сред десетките курортни градове по обширната брегова ивица на Турция има райски места, които със своето очарование и перфектни условия за пълноценен отдих са чудесно решение за почивка в Турция.

Почивка в Анталия

Град Анталия е административен център на едноименната област. Разположен на средиземноморското крайбрежие, Анталия предлага прелестно съчетание на море и планина, слънчеви курорти, луксозни хотели, кристално море и чисти плажове, множество забавления и исторически забележителности.

На море в Бодрум

Градът се намира в Егейския регион на Турция и е предпочитана яхтинг дестинация. Курортът привлича и с кристалните води, красивите плажове, първокласните хотели, множеството кафенета и нощни заведения. Близостта му до древния Ефес и калциевите тераси на Памуккале, забележителности като замъка, амфитеатъра, вятърните мелници и др. го правят интересно място за разходки.

Белек модерен курорт

Млад и модерен курорт, Белек е отлично съчетание на борови, кедрови и евкалиптови гори с първокласно развита инфраструктура на луксозните си хотели. Курортът осигурява отлични условия за практикуване на различни спортове, най-вече голф. Интерес предизвиква националният парк „Копрулу”, античните градове Перге и Аспендос, водопадите, а 16-километровата ивица с бели пясъци и сенчести палми са предпочитани от семействата с малки деца. Както за тази локация, така и за другите в Турция е препоръчително да се доверите на добра туристическа агенция.

Екскурзии в Лара

Макар и малък, Лара е оживен курортен град на Средиземно море. Наричат го „турският Лас Вегас” заради моделираните като известни забележителности хотели, златните плажове, многото барове, кръчми и клубове. Окъпан в слънце от април до ноември, Лара е идеален за почивка на плажа край топлите морски води, за разходки до близкия град Анталия, древния Перге или водопада Дюден.

Дидим – огромни плажове

Егейското крайбрежие на Дидим е чудно място за почивка с мекия климат, кристалната вода, дългите плажове и романтиката на древните руини Милетос и Приене. Дидим разполага с аква паркове и атракции, както и с възможност за практикуване на всички видове водни спортове.

Мармарис – спокойствие и удобства

Заобиколен от зелени гори и екзотична растителност, Мармарис, освен спокойствие, предлага и удобства, развлечения и бурен нощен живот. Обширните плажове, двата аквапарка, магазините, ресторантите, разходките по река Далян или до древния град Каунос и Райския остров са приятен начин за прекарване на свободното време.

В Турция, тази древна страна, събрала в едно народи, култури и пейзажи, има още много вълшебни кътчета за почивка по живописните ѝ брегове, които превръщат всеки престой в незабравимо преживяване.

Related Post