Затвориха отделение в ловешката болница заради коронавирус | | Новини от България и Света

Затвориха отделение в ловешката болница заради коронавирус | | Новини от България и Света

Заради пациент с положителна проба за COVID-19 РЗИ Ловеч затвори отделението по пулмология на местната многопрофилна болница, съобщи БНР. 
Пациентът с положителна проба е мъж на 44 години и е хоспитализиран на 9 юли в пулмологично отделение. След направения PCR тест на 13 юли е преместен в инфекциозното отделение на болницата.
Белодробното отделение е поставено под карантина от 19 часа на 13 юли, със заповед на Директора на РЗИ, за 48 часа, преустановен е приемът на нови пациенти.
Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти.
Болните нуждаещи се от хоспитализация ще бъдат насочвани към Белодробната болница в Троян.

С положителна проба е и жена на 71 години, с адресна регистрация на територията на област Ловеч – село Дерманци. При проведеното епидемиологично проучване е установено, че жената е хоспитализирана в Инфекциозна болница, София Издирват се контактните лица.
В третия случай става въпрос за мъж на 23 г. и 2 жени по на 21 г. от гр. София. Те са диагностицирани като положителни от РЗИ-София и са прехвърлени за наблюдение и контрол на РЗИ-Ловеч, тъй като периода на карантина ще прекарат в с. Лесидрен.
Към днешна дата на територията на област Ловеч общо диагностицираните случаи са 27. От тях активни са 11  – 6 са на домашно лечение, 4 са хоспитализирани в Ловеч, 1 е хоспитализиран в София и 16 са излекувани.

Източник: offnews.bg

Related Post