Правителството на мафията е време да подаде оставка и да си ходи

Правителството на мафията е време да подаде оставка и да си ходи

Ние много добре чуваме какво казват хората и се съобразяваме с това. Убедени сме в едно – опитите за яхане, оцветяване и политизиране на протеста ще бъдат само в полза на мафията, която управлява държавата и ще убие неговата инерция.
Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред БНТ.
 
„Поради тази причина, ние правим наш, ляв протест на БСП, в много различно време, от 11 часа, за да не се смесва с другия протест. На мен ми правят лошо впечатление опитите на „Да, България!“ и Христо Иванов да се възползват от този протест. Разговор за лявото и дясното решение на проблемите на хората може да има единствено в бъдеще, на предсрочните или редовни избори. Но за да се води разговор за леви или десни политики, трябва да стъпим на здрава основа и да изметем корупцията от управлението на държавата. Общата цел на всички граждани трябва да бъде битката с мафията и изриването й от управлението“, заяви Проданов.
По думите му, курсът на Борисов към редовни избори с подкрепата на коалиционните партии в правителството изглежда много нестабилен. „Това са панически действия от страна на Борисов, за да може най-накрая да изкара един пълен мандат и да не остане в историята като премиера, който не е успял да изкара мандата си. Всички негови панически действия са свързани с личното му оцеляване до края на мандата. Протестите и недоволството на хората все повече ще нарастват. Очаквам ходът му да бъде неуспешен и скоро правителството на мафията да подаде оставка и да си ходи, където му е мястото“, заяви депутатът от левицата.Относно излизането на президента на протестите, Проданов заяви, че това е негово задължение. „Той остана единствената управляваща институция в момента, която е непокварена и не е превзета от мафията“, заключи социалистът.

Източник: frognews.bg

Related Post