Властта е глуха и не чува хората – протестът иска оставка на Борисов и Гешев

Властта е глуха и не чува хората – протестът иска оставка на Борисов и Гешев

Президентът Румен Радев отново говори пред протестиращите пред сградата на президентството, които искат оставката на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

Радев заяви, че властта е глуха и не чува хората, а говори за ремонт на кабинета. 

„Протестът иска оставката на правителството – на цялото и на главния прокурор. Ако имат смелостта да слязат тук при вас и да ви погледнат в очите, ще разберат, че това няма да стане. Оставката на цялото правителство и на главния прокурор са първата и задължителна стъпка към честни избори и връщане на България по демократичния път“, допълни държавният глава. 

Според него никога българите не са били по-единни в решимостта си да си отвоюват държавата от мафията.

„Днес в този съдбоносен за Родината момент съм длъжен да се обърна към вас – 15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост, благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България, и не само у нас, но и в цяла Европа. Казват истини, които медиите премълчаваха, истини, за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички недоволни българи, че не са сами в бунта си. Общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. Най-важното е, че България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се подаде на провокациите, вие не се уплашихте от заплахите и от репресиите. Всички вие и това, което виждам – хора, без оглед на политическа принадлежност или разлика по други признаци – всички днес веете заедно трибагреника“, каза още Радев. 

Той призова хората да не подават на заплахи.

Президентът акцентира, че изходът от политическата криза е нов парламент и отваряне на пътя за конституционна реформа.

Източник: www.banker.bg

Related Post