20-а вечер на протести с искане са оставките на Борисов и Гешев в София

20-а вечер на протести с искане са оставките на Борисов и Гешев в София

За 20-а поредна вечер в столицата е обявен протест под наслов „Да защитим демокрацията“ с искане за оставката на правителството, начело с Бойко Борисов и на главния прокурор. Демонстранти вече са се събрали в т.нар. Триъгълник на властта между Президентството и Министерския съвет.

Тази вечер тема на протеста са новите социално-икономически мерки за справяне с последствията от коронавирусната пандемия. 

„Всички действия на правителството според мен са излишни. Каквито и мерки да предприемат, те няма да доведат до нищо сериозно. Хората му искат оставката и просто да си я подаде, защото неговото стоене на този пост е вредно за България и за народа“, каза пред БНР един от участниците в протеста.

„Излъгаха ни и ни предадоха, трябва да си подадат оставките и час по-скоро да си тръгнат“, заяви друг.

„Идвам от Италия с родителите си, протестирам с цел да сваля правителството, искам да има промени, защото това не е живот, възрастните хора с тези пенсии как се издържат?! Пътищата, здравеопазването, заплатите, пенсиите на възрастните, фактът, че ни заграбват държавата богатствата“, сподели още един от демонстрантите.

Движението в района се осъществява нормално. Полицейското присъствие, както и всяка вечер през последните 20 дни, е засилено.

Отделна акция се провежда пред държавната вила „Секвоя”, където живее премиерът Бойко Борисов. Тя е инициатива на младежките организации на „Да, България” – „МлаДа България”, и на ДСБ, и е под наслов „Масов следствен експеримант”. Млазежите са недоволни от бавенето и пълната незоинтересованост на прокуратурата от разпространението снимки от спалнята на Борисов и аудиозаписи с приличащ на теговия глас. Те настояват за пълна проверка и разследване.

Източник: www.banker.bg

Related Post