Акад. Лъчезар Трайков е новият ректор на МУ – София | | Новини от България и Света

Акад. Лъчезар Трайков е новият ректор на МУ – София | | Новини от България и Света

Акад. Лъчезар Трайков е новият ректор на Медицински университет – София. Той е избран с 330 гласа „за“ от общо 356 гласували на отчетно-изборния конгрес на университета, който се проведе днес в НДК.Както писа по-рано OFFNews другият кандидат за ректорския пост беше проф. Костадин Ангелов, който при рокадите в правителството преди дни стана министър на здравеопазването. Така акад. Лъчезар Трайков се оказа единствен претендент.
Новият ректор на най-големия медицински университет в страната проф. Лъчезар Трайков е академик в БАН, ръководител на Катедра по неврология на Медицинския университет – София и завеждащ Отделението по диагностика и лечение на дегенеративни и съдови деменции в Клиниката по нервни болести на УМБАЛ „Александровска“. Специалист със световен принос в борбата с Болестта на Алцхаймер, професионалните му интереси са в областта на когнитивните нарушения и деменциите. 
За председател на Общото събрание е провъзгласен бившият ректор на МУ-София проф. Ваньо Митев, срещу когото на 20 юли Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт за участие в организирана престъпна група и длъжностни престъпления. Проф. Митев е обвинен в незаконен прием на студенти по времето, когато е управлявал университета. Той наследи проф. Генчо Начев, който остана почетен председател на Общото събрание и шеф на Контролната комисия.

Източник: offnews.bg

Related Post