Борисов обвини президента, че е сценарист на антиправителствените протести

Борисов обвини президента, че е сценарист на антиправителствените протести

Ще има голям ремонт на правителството, но след като мине вотът на недоверие, внесен от БСП. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив пред журналисти. Той пристигна там един час след посещението на президента Румен Радев. Заедно с него бяха кметът на града Здравко Димитров и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Премиерът коментира, че ще бъдат сменени министри, но това ще стане след вота. Той отново каза, че предстоят тежки месеци, като прогнозира, че най-трудно ще е в края на годината.

Борисов посочи, че президентът е сценарист на антиправителствените протести, които се провеждат от осем дни насам всеки ден на жълтите павета в София, а също така и в редица градове на страната.

Описвайки се като най-опитният политик, най-много пъти избиран от народа, той коментира отговорността на правителството и коалиционните партньори да не се „цепи” държавата точно сега, защото идните месеци до декември светът ще влезе в тежка криза.

„ГЕРБ е най-голямата партия. Как не познават Шиши? А когато даваха подкрепа за ДПС, президентът Радев познаваше ли го? Да каже коя обществена поръчка! И да видим при БСП, когато са били на власт, какво са получили ДПС”, коментира Борисов в отговор на думите на Радев по-рано каза: „Друг е давал – в случая министър-председателят Борисов, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на „Шиши“”. „Да каже кои са и веднага да се направи пълна проверка”, призова премиерът.

В заключение министър-председателят каза, че ДПС и БСП отново са се събрали.

Докато се возеше в джипа, шофиран от премиера, кметът на Пловдив Здравко Димитров обясни как вървят ремонтно-възстановителните работи с отпуснати от правителството средства – за инфраструктурата и важни ВиК възли. „Аз няма да се бавя, защото имаме ЕНП в момента и за утре за съвета преговаряме всички работи“, отбеляза премиерът.

Борисов сподели, че днешният пореден удар му е дошъл в повече. „Преживях го много тежко! Видно е, че добре е планиран“, каза той. Според него режисираният „компромат“ е реакция след жестокия удар, нанесен по мафията от управляващите. „Много са го мислили. Но единственото, което не са успели в аранжирането, е да са поръсили и диаманти“, пошегува се той и допълни: „Аз водя аскетичен живот. Всичко е останало от Станишев. Вижда се – само лекарства“.

Източник: www.banker.bg

Related Post