И трите варианта пред ГЕРБ са лоши, призна Томислав Дончев

И трите варианта пред ГЕРБ са лоши, призна Томислав Дончев

Има три варианта  – правителството остава, отива си или ново правителство в този парламент, потвърди вицепремиерът Томислав Дончев.

Както „Банкеръ“ съобщи по-рано, при премиера Бойко Борисов днес се е състояла среща на висши представители на ГЕРБ, на която са били обсъдени три варианта за излизане от създалата се ситуация.

„От партийна гледна точка имаме интерес от бързи избори, веднага. Много нови проекти не са структурирани, а ние като партия сме винаги готови за избори“, обясни Томислав Дончев, въпреки че според него всички варианти са лоши.

По думите му всеки от вариантите е възможен, а настроенията са разнопосочни.

„Дори при предсрочни избори, това ще дръпне датата с два месеца, но трябва да се прояви максимална чувствителност към това, което се казва от площада“, обясни той.

Според него гневът и разочарованията са теми, които ще продължат и занапред. По думите му причината хората да излязат навън е загубеното усещане за справедливост

Изглежда, че има заинтересовани лица, които да създадат голям проблем, но има и спонтанна гражданска енергия, каза вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

Според него има опит тази ситуация, тази криза да бъде овладяна и използвана с политически и други цели, което не означава, че няма спонтанна гражданска енергия.

„Всеки, който твърди, че има само едното, означава, че не схваща цялата картина“, изтъкна още вицепремиерът Дончев.

Дончев заяви, че има гняв и че на колегите му не им е приятно да ги наричат мутри.

Във връзка с информация в медиите за санкции, свързани с енергийни проекти, Дончев отговори: „Очакваме по-късно тази вечер това решение, което ще бъде взето във Вашингтон да бъде оповестено. От информацията, с която разполагаме е ясно това, че ще има санкции по отношение на компаниите, които участват в строителството на „Турски поток“. Това е възможно да се отнася към нас, напълно възможно е да не се отнася“, каза още Дончев.

Източник: www.banker.bg

Related Post