Иновации в климатиците

Иновации в климатиците

Има много различни видове климатици и кой от тях да изберете ще зависи изцяло от вашите индивидуални нужди. Например в избора на климатик Gree ще е нужно да знаете колко голяма е площта, колко топлина се генерира в конкретната зона и от какъв тип контрол се нуждаете. Наличието на подходящия тип климатик за вашите нужди е от съществено значение, за да поддържате потреблението на енергия под контрол и да поддържате пространството си на необходимата температура. Ето основните видове климатици:

Климатик монтиран на стена, сплит система за климатизация

Климатикът със сплит система се състои както от външно, така и от вътрешно тяло. Външният модул е инсталиран на или близо до външната стена на стаята, която искате да охладите, и в нея се помещават компресорът, кондензаторната намотка и разширителната бобина. Вътрешното тяло е разположено на стената и съдържа охлаждащата бобина и въздушен филтър. И двата блока са свързани с проводници и тръби. Чудесна опция за домовете са сплит системите, тъй като са много тихи, а компресорът и вентилаторът са разположени във външното тяло и позволяват множество вътрешни тела, които са свързани към една външна кутия.

Стационарен климатик

Докато традиционно климатичната система се състои от две части – външен кондензатор и вътрешен манипулатор на въздух, в стационарният климатик, всички части са затворени в една кутия, обикновено разположена на външната стена или покрив на сграда. Стационарните климатични системи имат по-висок капацитет за охлаждане или отопление, което ги прави идеални за използване в по-големи къщи или търговски сгради. Те работят чрез инсталиране на единичния компонент и свързване на системата към въздуховоди, прокарани в различни помещения. Използвайки електричество като свой източник на енергия, чрез устройството циркулира хладилния агент през намотките. След това топлият въздух се изтегля от вентилатор и преминава през студената намотка на изпарителя, охлаждайки го. След това хладният въздух се изтласква през въздуховодите в сградата.

Централна климатична система

Централните климатични системи Gree обикновено се използват за охлаждане на големи домове или сгради като фитнес зали или офиси. Тези централни системи са най-често срещаният тип системи за въздушно охлаждане, тъй като са бързи и ефективни при охлаждане на по-големи площи.

Системата работи от охлаждащ компресор, който се намира отвън. Подобно на други климатици, за охлаждане на въздуха се използва намотка, пълна с хладилен агент, който след това се издухва от вентилатор и циркулира из цялата сграда с помощта на въздуховоди, разположени по стените или подовете. Ако в помещението има топъл въздух, каналите ще регистрират топлината и след това въздухът ще бъде транспортиран обратно към климатика, за да бъде изтласкан навън.

Related Post