Как да изберем използвани компютри или лаптопи с добро качество

Как да изберем използвани компютри или лаптопи с добро качество

И така, как да разберете дали използваните лаптопи или компютри, които разглеждате, са с добро качество? Едно от най-важните неща, които трябва да проверите, е животът на батерията и ако е под 45 минути, може да е твърде рисковано да се купи. Други неща, които трябва да търсите, са драскотини по екрана, разхлабени панти и дали има CD устройство или не.

Как да разпознаем добре запазен употребяван лаптоп

Искали ли сте някога нов лаптоп, но не можете да си го позволите? Разглеждали ли сте лаптопи втора ръка онлайн и се чудите какво да търсите, когато избирате? Следвайте тези стъпки, за да сте сигурни, че използвания лаптоп, който купувате, е в добро състояние.

Когато купувате употребяван лаптоп, може да е трудно да се определи дали машината е в добро състояние. Има няколко прости начина да определите дали състоянието е добро дори и без да го отваряте или включвате. Използваните лаптопи са чудесна алтернатива за тези, които не се интересуват от чисто нов модел на Lenovo, Fujitsu, Apple, HP, Samsung, DELL, Microsoft като те идват със същите характеристики и спецификации като новия модел, но на много по-ниска цена.

Има много признаци, които могат да ви помогнат да прецените дали лаптопът е в добро състояние или не. Първото би било зарядното устройство. Уверете се, че лаптопа не е огънат или счупен и че не е покрит с прах или мръсотия. Следващото нещо би било батерията – уверете се, че батерията е заредена преди употреба и че няма видими повреди по нея като следи от изгаряне, от прегряване и изтичане на химикали от вътрешността на самия акумулаторен модул. Драскотините по екрана също трябва да се избягват, тъй като те могат да причинят проблеми при визуализацията.

Кои са най-добрите причини за покупка компютър втора употреба?

Цените на компютрите втора ръка са много по-примамливи от цените на новите компютри, но не позволявайте на ниската цена да ви заблуди – за по-ниската цена може да не получите това, което трябва да получите. Така че, преди да решите да закупите компютър втора употреба, важно е да направите малко проучване за това какъв вид ще закупите и дали си струва риска.

Компютърът втора употреба е компютър, който е бил използван преди и след това рециклиран. Тези компютри се предлагат с много предимства като ниска цена, по-малко въздействие върху околната среда и уред, който вече е тестван.

Купуването на компютър от магазин за техника втора употреба има много различни предимства като едно от тях е по-ниската цена за тези машини. Можете да закупите компютър за около половината от цената на подобен нов модел в магазина. Това е така, защото няма разходи за маркетинг и разпространение, които обикновено представляват 50% от цената на дребно на нов компютър. Другата основна полза от закупуването на компютър втора употреба е, че той ще има по-малко вредно въздействие върху околната среда от този, който купувате нов. Когато купувате нов, той генерира парникови газове от всички аспекти на своето производство, включително и доставка.

Related Post