Как да изберете нашийник за вашето куче

Как да изберете нашийник за вашето куче

Намирането на правилния нашийник за куче именно за вашия домашен любимец е изключително важно решение както за вас, така и за вашето куче. Направете проучване за различните налични видове нашийници в интернет и в някой голям зоомагазин, така че когато отидете в магазина да го купите, да сте сигурни, че ще отговаря на нуждите и характера на вашето куче.

Как да изберете подходящ нашийник

Когато избирате нашийник за куче, много важно е да помислите и да се съобразите с определени фактори като размер, материал и дизайн на нашийника. Нашийниците за кучета са важна част от грижите ви за кучето. Трябва да изберете правилния, който да отговаря на нуждите, размера и характера на вашето куче. Ето на какво да обърнете внимание и какво да търсите при избора на нашийник за куче.

Размер на нашийника за куче

Когато става въпрос да откриете за вашето куче нашийник с правилния размер, много важно е да знаете как да го измерите в инчове или сантиметри. Вземете шивашки метър, ролетка няма да ви свърши работа и е опасна за целта, след което измерете обиколката на врата на вашето куче – това ще ви помогне да изберете най-добрия размер нашийник за куче. Той трябва да е достатъчно плътен, но все пак трябва да можете да мушнете пръста си под него, така че да има свобода за кучето ви.

нашийник за куче

Материал, от който е направен нашийника

Нашийниците за кучета се предлагат в най-различни варианти като може да са изработени от разнообразни типове материали, като най-популярният е полиестера – изкустевена лента. Тези нашийници за кучета са страхотни, защото са сравнително евтини и достъпни, много удобни и лесни са за поддържане като могат да се перат в пералня и издържат на ежедневна употреба, без да се повредят. Кожените нашийници придават изключително изискан и строго официален вид на вашето куче, но не са най-практичният избор. Те работят добре за кучета, които са с къса козина или се подстригват редовно и имат спокоен начин на живот. Ако вашето куче обича да плува или живее във влажна местност, то гумен или силиконов нашийник за куче може да са по-добрият вариант.

Закопчалката на нашийника за куче

Нашийниците за кучета почти винаги имат сигурна катарама или вид плъзгащ механизъм, който за да ги държи сигурно на място закопчани. Някои нашийници са изработени в комплект с твърди пластмасови или метални катарами за екстра подсилване.

Закрепване на каишка към нашийника

Нашийниците за кучета обикновено имат пръстен, който имате възможността да използвате, за да закопчаете каишката или повода на вашето куче. Ако смятате за подходящо за вашето куче има нагръдници, при които каишката е прикрепена към гърдите или гърба им. Поставянето на нашийник около гърдите на кучето – нагръдник – ви дава повече контрол и сигурност докато сте на разходка с вашия домашен любимец.

зоомагазин

Нашийници като инструмент за обучение

Плоските нашийници и тези от типа на коланте са чудесни за контролиране на вашето куче, но не ви осигуряват нужната помощ по време на обучението. Ако вашето куче има склонност да дърпа много и силно каишката или повода, то тогава е добре да помислите за строг нашийник с шипове. По този начин ще помогнете на вашето куче да овладее умениеята по-бързо и по-лесно.

В заключение, нашийниците за кучета най-често са изработени от кожа, полиестер или метал. Производителите на нашийници ви гарантират, че техните нашийници  за кучета са безопасни и удобни за кучетата. Вече сте наясно какво трябва да съобразите и какви са различните видове нашийници за кучета и как да изберете най-добрия за вашето куче.

Related Post