Мерак ви е да ходя като еко бухалка. Няма да спра проекта на Алепу

Мерак ви е да ходя като еко бухалка. Няма да спра проекта на Алепу

Мерак ви е на всички да ходя като екологична бухалка и да спирам онова, което на някого не му харесва. Няма да спра проекта на Алепу.
Това заяви министърът на екологията Емил Димитров – Ревизоро.

Изказването му идва на фона на нестихващия скандал със строежа на Шофьорския плаж на Алепу, заради който избухна сериозно гражданско недоволство, а институции като ДНСК и прокуратурата започнаха проверки. Припомняме, че в разгара на скандала се разбра, че зад проекта стои и архитектурното бюро “A&A Architects”, а проектант на съоръжението е арх. Ангел Захариев – съпругът на вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Ревизоро отсече – Министерството на околната среда и водите не е било търсено като институция при оформянето на документите около спорния проект.

“Видях го по телевизията, много интересен обект. Не ми прилича на защитна стена, но предполагам, че пред него ще има хотел. Може би по проект е много хубав хотел”, посочи еко министърът.

“Има един инвеститор, който прави него – не го чувам него, чувам всякакви други хора, но не и него. Ако някой ще се произнесе, трябва да се произнесе инвеститорът, собственикът – да каже каква идея имал, какво поръчал, какво са му направили. Вие ме занимавате с това кой проектирал водопровода, канализацията, на кого не му харесвала гледката“, заяви още Ревизоро.

“Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че ви е мерак на всичките да ходя като една екологична бухалка и да спирам това, което на някого не му харесва!“, категоричен беше министърът.

Източник: frognews.bg

Related Post