Наказват четирима полицаи заради побоя над протестиращи

Наказват четирима полицаи заради побоя над протестиращи

Четирима униформени са били наказани заради превишени правомощия по време на протестите. Причина е насилието над граждани, за което стана ясно, след разпространените в социалните мрежи видеоклипове.
Миналата седмица от Столичната дирекция на вътрешните работи обявиха, че по случая е започната проверка, а полицаите са били установени. На виновните ще бъдат наложени дисциплинарни наказания. За един от униформените то ще бъде тежко.
 
В хода на своята работа комисията е установила превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители на отдел „Специализирани полицейски сили“ (ОСПС) и нарушаване на основни права на граждани при използване на физическа сила, превишаваща необходимите предели, съобщават от МВР.
 
С цел гарантиране правата на всички заинтересовани страни и обективността на проверката многократно са водени разговори с протестиращите лица имащи отношение към случая, като същите са отказвали или са заявили, че не желаят да се възползват от правото си на позиция по случаите пред комисията, определена да извърши проверката. Събраните материали са изпратени на Софийска районна прокуратура по компетентност.

Източник: frognews.bg

Related Post