Пациентка с COVID-19 завеща пенсията си на лекарите в Александровска болница | | Новини от България и Света

Пациентка с COVID-19 завеща пенсията си на лекарите в Александровска болница | | Новини от България и Света

82-годишната Сотирка Събева завеща пенсията си на лекарите в Александровска болница, които са се грижели за нея до смъртта ѝ, съобщи bTV.
За пръв път след смъртта на майка им на 13 юли двете сестри – Детелина и Карла, се срещат очи в очи с хората, които са били до нея до последния ѝ ден. За да им изкажат благодарност и да изпълнят последната й воля.
След като я приемат в болницата, в списъка с най-необходимото Сотирка Събева добавя необичайна молба – да й занесат тефтерче и химикалка.
След смъртта й сестрите разбират, че е записвала имената на лекарите – същите тези, на които иска да остави пенсията си. Писала е дори, когато силите вече я напускали.
В болницата научават за дарението преди няколко дни.
„Мисля, че всички, които се грижеха за нея, всички, които бяха в отделението, ще я запомнят с хубаво. Беше борбена жена. Според мен беше забравила, че е болна, гледаше позитивно. Имаше намерение да отиде догодина на сватбата на нейната внучка“, разказва д-р Тома Томов.
Въпреки че не вижда лицата на медиците заради предпазната екипировка, 82- годишната жена през цялото време иска да знае повече за тях. Екипът на болницата е трогнат от жеста на пациентката и нейната благодарност е най-голямото признание за тях.

Източник: offnews.bg

Related Post