Нов респиратор дариха на УМБАЛ Бургас, заработи система за наблюдение | | Новини от България и Света

Нов респиратор дариха на УМБАЛ Бургас, заработи система за наблюдение | | Новини от България и Света

Още един респиратор пристигна в УМБАЛ Бургас. Той е дарение и ще бъде пуснат в експлоатация, след като се доокомплектова, съобщиха от лечебното заведение.
Всички реанимационни легла в Отделението по реанимация и интензивно лечение и изнесения сектор за интензивно лечение на COVID-19 в Инфекциозно отделение вече са оборудвани с такава апаратура. На разположение на лекарите са и няколко мобилни респиратора, също предоставени от дарители.
С дарителска кампания бе закупена информационна система, която ще свърже мониторите на всички интензивни легла в реанимацията към единен пункт за наблюдение. Такъв сега има само за две от реанимационните зали. В момента системата се изгражда и за останалите четири зали. Така персоналът на отделението ще може да наблюдава на едно място показателите на всички свои пациенти, което спестява време и позволява по-бърза и добра реакция при критични ситуации.
Звената, които имат най-чест досег с COVID-пациенти, както и други отделения на УМБАЛ Бургас призовават дарителите, които имат желание да помогнат на болницата, първо да се свържат с тях и да се информират за текущите нужди. Така ще се избегне дублиране на апаратура и такава, която не може да бъде използвана поради несъвместимост на накрайници, нужда от доокомплектоване и пр. Единственото, което е нужно за всички звена и може да бъде доставяно без предварително проучване, са еднократните лични предпазни средства – хирургични маски, ръкавици, престилки.
Дарителската сметка на УМБАЛ Бургас, по която могат да се превеждат дарения във връзка с епидемията от COVID-19 – за лични предпазни средства и консумативи e:

Търговска банка ДIBAN: BG04DEMI92405000254262Титуляр: УМБАЛ Бургас

Източник: offnews.bg

Related Post