Велизар Енчев призова НФСБ, ВМРО и АТАКА масово да се включат в протестите срещу кабината на Борисов

Велизар Енчев призова НФСБ, ВМРО и АТАКА масово да се включат в протестите срещу кабината на Борисов

Призовавам членовете на НФСБ, ВМРО и АТАКА масово да се включат в протестите срещу правителството „Борисов 3“ до неговата оставка. Това написа в Призив журналистът Велизар Енчев в качестното си на Председател на „Българската пролет“. В нея се казва:
П Р И З И В
към ЧЛЕНОВЕТЕ и СИМПАТИЗАНТИТЕ на НФСБ, ВМРО и АТАКА
 
След извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г. и влизането на НФСБ, ВМРО и АТАКА в кабинета „Борисов 3“, тези три формации, самонарекли се Обединени патриоти, измамиха избирателите си, подвеждайки ги с обещанието, че няма да се коалират с партии на олигархията.
Лидерите на тези три партии гръмко обещаваха, че ще направят минималната пенсия 300 лева, ще въведат задължителна военна служба и ще изпратят полицай във всяко селище. Нищо от това не бе изпълнено! При това министрите на икономиката и екологията, които са от квотата на тези партии, защитаваха и продължават да защитават политики и да изповядват ценности, напълно чужди на техните избиратели.Три години след управлението на коалицията „ГЕРБ-ОП“, лидерите на ОП се откроиха като най-антисоциалните политици, открито заели страната на едрия капитал. Забравяйки, че за ОП са гласували предимно бедните и ощетените от криминалния преход, съградили съвременна България, а днес тънещи в мизерия и нищета, НФСБ настояваше да отпадне добавката „Клас прослужено време“.
Без да държат сметка за трагичното състояние на българските инвалиди, ОП предлагаха ревизия на работата на ТЕЛК и орязване на паричните добавки за инвалидност по антихуманна схема, грубо погазваща човешките права. Това не е случайно, защото в 43-то Народно събрание НФСБ бе ярък защитник на порочната реформа в здравеопазването, обявявайки здравния министър Москов за най-добрия министър в кабинета „Борисов 2“.
Да не забравяме, че Валери Симеонов бе отстранен от вицепремиерския пост, след като отправи недопустими квалификации към майките с деца с увреждания.В разгара на скандала около морския сарай на Доган, НФСБ, ВМРО и АТАКА запазиха странна дистанция, което е напълно обяснимо. В Народното събрание те влязоха в неофициална коалиция с Движението за права и свободи, което по същество е третият коалиционен партньор на властта.
Възмутително е, че нито един от тримата т.нар. патриоти не осъди полицейското насилие срещу протестиращите в София. Още по-срамно е, че вицепремиерът на силовите ведомства Каракачанов е отговорен за тези брутални действия срещу младите хора на България.Вече пети ден сме свидетели на народния гняв срещу корумпираното правителство на Борисов. Отговорността за потъпкването на правото и окаяното състояние на нацията се носи наравно с ГЕРБ от коалиционните му партньори.
Оставайки верен на автентичната програма на Патриотичния фронт /2014/, в която са заложени истинският патриотизъм и социалната солидарност, призовавам членовете на НФСБ, ВМРО и АТАКА масово да се включат в протестите срещу правителството „Борисов 3“ до неговата оставка.
Вие бяхте измамени от своите лидери през 2014-а и 2017-а!Не позволявайте да ви излъжат за трети път.Излезте по улиците и площадите на България заедно със своя народ!
 
ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВПредседател на „Българската пролет“

Източник: frognews.bg

Related Post