Ремонт и почистване на тавана

Ремонт и почистване на тавана

Таваните често биват затрупвани с години с ненужни вещи, дори и стари мебели и не се полагат никакви грижи за тях, а биха могли да се използват за почти всичко на практика и са доста удобно и полезно помещение. В статията ще научите полезни съвети свързани с ремонтите и почистването на таваните.

Оглед и ремонт на отвори на тавана

Оптималната вентилация на тавана е от много голямо значение за контрола над влагата и поддържането на мезонета или къщата прохладни през летните горещини. Отворите за вентилация на покрива не се нуждаят от особена поддръжка, но отворите на пода трябва да бъдат редовно инспектирани, тъй като много често са закрити от изолацията.

Ако вашият таван има вентилация, то тя трябва да бъде редовно поддържана и не бива да допускате да затрупвате помещението с прекалено много неизползваеми вещи и мебели. Ако допуснете това да се случи, ще ви се наложи да се обадите на кърти чисти извозва София за почистване на тавана и за последващото извозване на отпадъците.

Кажете Не на вредителите на тавана

Когато проверявате изолацията си на тавана може да забележите следи от гризачи като изпражнения на плъхове или мишки, складирани жълъди от катерици или пък гнездо на някоя птица. Затова трябва редовно да проверявате тавана си щателно и да не допускате задържането на нашественици там.

Има няколко неща, които бихте могли да направите против нашествието на гризачи на тавана сами или да се обадите на професионалист, но трябва да знаете че после задължително трябва да извикате и фирма кърти чисти извозва за почистване на мазета и тавани на ниски цени. Ако опитате да решите проблема сами, трябва добре да огледате и да потърсите къде има дупки по пода с размери достатъчни на гризачите да минават и да ги запушите. Ако смятате, че имате катерици на тавана, то е добре да намерите откъде влизат през покрива и да заложите капан, за да не могат да влязат отново.

Преглед на монтираното осветление на тавана

Огледайте добре всички места, на които има монтирано осветление посредством вграждане или кутии, за да сте сигурни, че няма опасност от пожар. Ако някъде има кабели или лампи покрити от изолацията, то се погрижете да ги обезопасите максимално.

В противен случай може да стане пожар и да трябва да се погрижите да извикате фирма за тотално почистване на тавана. Добра идея е да си купите покритие, което е пожароустойчиво и не е трудно за монтаж, а може да ви спести много ядове впоследствие.

Реорганизирайте след почистването на тавана

Ако съхранявате дълго време различни кашони и мебели на тавана, трябва да знаете че събрат прах, а под тях е много вероятно да расте мухъл като това е основната причина таваните, а и мазетата да имат мирис на мухъл и плесен. Добре е да премествате редовно всичко от тавана като периодично изхвърляте излишните вещи, от които не се нуждаете. Ако са по-голямо количество винаги можете да се обадите на кърти чисти извозва за извозването на отпадъците до определените за целта места. Професионалното почистване на тавани и реорганизацията на всички неща в тях ще направят така, че тавана да мирише много по-добре и да изглежда страхотно. Също така това ще ви помогне да си опростите живота като се разделите с ненужните неща.

В крайна сметка, ако искате да се възползвате максимално от предимствата на таванското си помещение, то трябва да организирате пространството по такъв начин, че да го използвате ефективно, но и да се грижите за него. Например, ако имате таван, трябва да се уверите, че можете да съхранявате там вещи, които не са ви нужни в момента, но без да го затрупвате. В противен случай по-често ще ви се налага да правите тотално почистване на тавана, за да се отървете от тях.

 

Related Post