Три години по-късно: пациентка се срещна с лекарите, спасили живота ѝ | | Новини от България и Света

Три години по-късно: пациентка се срещна с лекарите, спасили живота ѝ | | Новини от България и Света

Три години след ужасен инцидент, при който едва не губи живота си, млада жена пристига в Бургас специално, за да благодари на своите спасители.
Тя не ги познава, но успява да ги намери чрез Фейсбук и да ги види за първи път на живо. Така 22-годишната Богомила Бинева се среща със своите спасители – д-р Светослав Тодоров и д-р Златко Кироваков от УМБАЛ Бургас.
Инцидентът е от февруари 2017 г. На път за Пампорово, двамата лекари стават първи свидетели на ужасна катастрофа на магистрала „Тракия“. В колата, обърната върху тавана си, пътуват три момичета. Медиците реагират светкавично с първа помощ на ранените. Едната е Богомила, която успяват да стабилизират и качат в пристигналата линейка. Второто момиче загива на място, третото също е тежко пострадало. Бургаските лекари продължават да помагат на колегите си от „Бърза помощ“ до момента, в който ранените не потеглят към болница.
Богомила е с множество контузии, черепно-мозъчна травма, в кома и не успява да види своите спасители. Прекарва месеци в болница – в реанимация, след това в неврохирургично отделение. След като се възстановява, намира лекарите в социалните мрежи – първо се свързва с д-р Тодоров.
„Беше по Коледа. Намери ме във фейсбук. Писа ми – вие сте лекарят, който ме е спасил в катастрофата… Стана ми много приятно. Имаше реална опасност за живота й и много се зарадвах, че вече е добре. Беше като Коледно чудо“, сподели д-р Светослав Тодоров, който работи в Отделението по неврохирургия на УМБАЛ Бургас и води курсове по първа помощ.

Миналата събота Богомила и сестра й Симона пристигат в Бургас, за да се срещнат за първи път очи в очи с хората, които са се борили за живота й там, на магистралата. Разказва им, че вече е добре, че завършва своето юридическо образование в СУ „Св. Климент Охридски“ и че винаги ще свързва УМБАЛ Бургас с имената на тримата си спасители – д-р Светослав Тодоров, д-р Златко Кироваков и д-р Стефан Шишков – неврохирургът, който я лекува в Стара Загора. През 2018 г. той напуска старозагорската болница и започва работа в Отделението по неврохирургия на УМБАЛ Бургас.

Източник: offnews.bg

Related Post