Умират ли гълъби в София и защо, пита Фейсбук – Новините от bulnews

Умират ли гълъби в София и защо, пита Фейсбук – Новините от bulnews

„Тестовата 5G клетка на МТел (А1), която бе монтирана на НДК, уби за един ден около седемстотин гълъба.За това алармираха зелените организации “Чисти Балкани” и “Искаме зелена България”.

Птиците са паднали буквално за 1 час работа на клетката. Целият покрив на НДК, където има доста гълъби, е бил осеян с техни останки.Имало е много и около сградата.

Премиерът Бойко Борисов и кметът Йорданка Фандъкова, са организирали спешна акция по “прочистване”, за да “не пострадат инвестиционните намерения”.

Припомняме, у нас вече има издадени лицензи за 5G и започват тестове. Самата мрежа е много рискова, защото работи на твърде високи честоти и излъчването е сходно с това на ядрена радиация.Тестове в Холандия също доведоха до хиляди избити птици.

Друг проблем е, че в тази мрежа, клетките ще трябва да са 200 пъти по-нагъсто, спрямо досегашните. Градовете ще се превърнат в огромни микровълнови фурни, а хората ще се пържат вътре.

От 5G няма никаква нужда, защото и настоящите 3 и 4G осигуряват скорости, много над нужните на икономиката и населението.Всичко се прави под диктовката на ЕС, с цел уреждане на бизнес за корпорациите. Основен проводник на тази политика е Мария Габриел“, написа Ганчев в социалната мрежа.

Източник: onovini.eu

Related Post