Иде голяма технологична промяна, мобилните апарати скоро ще изчезнат – ето какво ще ги замени

Иде голяма технологична промяна, мобилните апарати скоро ще изчезнат – ето какво ще ги замени

Учени: Иде голяма технологична промяна, мобилните апарати скоро ще изчезнат – ето какво ще ги замени

Ейми Уеб, професор от нюйоркския университет „Стърн“, прогнозира, че мобилните телефони скоро могат да изчезнат, и каза, че това няма да е първият път, когато е станала радикална промяна, когато става въпрос за съвременните технологии, пише Блиц.

Тя прогнозира, че новите устройства ще поемат функцията на мобилните телефони.

„Днес растат продажбите на безжични Bluetooth слушалки, което улеснява управлението на телефоните. Има все повече устройства, които могат да се справят с гласови команди. „Мисля, че скоро няма да има повече устройства с един екран като мобилен телефон, а по-скоро голяма серия от устройства, които се свързват със самия телефон.“

Тя изчислява, че през следващите десет години технологичните устройства могат да бъдат свързани с „умни“ очила или ръкавици и казва, че идването на „умните очила“ ще се случи през следващото лято.

В мрежата също така се казва, че днес при мобилните телефони вече тяма големи иновации и продажбите им също намаляват, което само ще ускори изчезването им.
„Нека си спомним времето преди 20 години, когато имахме експанзия на цифровите фотоапарати и появата на лаптопи. Кой би казал, че само 10 години по-късно ще имаме тези два апарата в едно – мобилния телефон “, казва Уеб.

И наистина звучи логично, че сега е моментът да се интегрират мобилните телефони в нещо ново …

Източник: onovini.eu

Related Post