Девети ден протестиращи настояват за оставката на правителството и на главния прокурор

Девети ден протестиращи настояват за оставката на правителството и на главния прокурор

Девети ден продължават националните протести у нас. Исканията на демонстрантите са за оставка на цялото правителство на Бойко Борисов и за оттеглянето на главния прокурор Иван Гешев.

В столицата заявката отново е за многохиляден протест. А демонстрации на недоволство към правителството и главния прокурор се провеждат и в други градове в страната.

Въпреки че началото на демонстрацията в София беше обявено за 17 часа, още след 16 часа пред сградата на Президентството започнаха да се събират хора.

Междувременно пред Съдебната палата започна протест на инициативата „Правосъдие за всеки“ с настояване за оставката както на Иван Гешев, така и на правосъдния министър Данаил Кирилов. Исканията са и за сериозна реформа в съдебната система.

Също така пред сградата на Националната телевизия за втора вечер се провежда протест с искане за оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. 

Полицията призова да не се протестира след 22 ч., за да не се дава възможност на агресивни групи да повишават напрежението. А по-рано днес беше съобщено, че на протеста снощи 8 души са били арестувани. В тях са били открити наркотици и оръжия. Въпреки това в четвъртък вечерта не се стигна до ескалация на напрежението. 

 

Източник: www.banker.bg

Related Post