Какво представляват външните щори?

Какво представляват външните щори?

Съвременните външни ролетни щори определено са в състояние да повишат нивото на комфорт и да направят помещението много по-функционално. Става въпрос за модерна и практична алтернатива, с която могат да бъдат оборудвани и най-обикновени прозорци. С помощта на модерните ролетни щори могат да се затварят отвори с всякакъв размер, при това без по някакъв начин това да пречи на строителната конструкция. Същевременно те са в състояние да ви предложат надеждна защита от сняг, дъжд, вятър, ниски или високи температури, досадни насекоми и шум.

Какво представляват популярните външни щори за прозорци?

Обикновено подобни продукти са изработени от PVC платна или алуминий. По отношение на цвета, разнообразието е наистина впечатляващо – освен прозрачни, тоест безцветни, те могат да бъдат и оцветени в най-различни нюанси, така че освен предпазване от изгарящите слънчеви лъчи, да ви предложат и хармонично съчетание с вашия екстериор и интериор.

Покритието е от плътен филм, като съществуват опции с плътност от 500 до 2000 микрона. За домашна употреба и нормални експлоатационни условия е достатъчно да изберете модел с 500 микрона, но ако ще ги използвате за търговски обекти, е по-добре да изберете по-голяма плътност.

Можете да поръчате външни щори за прозорци с всякаква форма и размер. Ползите от подобна ролетна щора са много:

  • лесна инсталация

  • изключително достъпна цена

  • надеждна защита

  • привлекателен външен вид

  • здравина и устойчивост на износване

  • издръжливост

  • лесна поддръжка

Модерните външни ролетни щори могат да бъдат използвани целогодишно. Те ви дават прекрасна възможност да спестите от отопление, благодарение на топлоизолационните си качества – имат свойството да задържат топлината през зимата вътре, а през лятото – навън, като не позволяват на вътрешните помещения да се нагреят. Освен това притежават и звукоизолационни качества, поради което звукът от улицата няма да се чува във вашия дом или офис.

Освен това не е необходимо и да се почистват за зимата. Напротив, те ви позволяват да удължите времето за ползване на помещенията или да запазите по-добре сградата през студения период. Ако са инсталирани на някое отворено жизнено пространство, те успешно ще предотвратят навлизането на дъжд и сняг вътре, което означава, че ще защитят довършителните материали и мебелите от замръзване, няма да допуснат влага отвън и така ще увеличат срока им на експлоатация.

За какви сгради са подходящи съвременните външни ролетни щори?

Отговорът на този въпрос е много лесен – за всички. Жилища, беседки, веранди, тераси, кафенета, ресторанти – всеки собственик на някой от тези обекти може да се възползва от удобството им. И да остане предоволен.

Защо да предпочетем външни ролетни щори?

Ролетните щори са рентабилен вариант за защита на вътрешните пространства, който увеличава максимално комфорта ви. Те притежават всичко, което изисква съвременният начин на живот, тъй като са модерни, красиви и функционални. Могат дори да окажат голяма помощ в прикриването и компенсирането на някои архитектурни несъвършенства на помещенията, в които са инсталирани, като например да разширят или стеснят отвора на прозореца, когато това е необходимо.

В повечето случаи купуването на ролетна щора излиза дори доста по-евтино, в сравнение с ушиването на завеси от някоя луксозна тъкан, така че и по отношение на бюджета, пак са една много добра опция.

Related Post