Още две работнички от шивашка фабрика в Димитровград с положителни проби | | Новини от България и Света

Още две работнички от шивашка фабрика в Димитровград с положителни проби | | Новини от България и Света

Нови две работнички в шивашка фабрика в Димитровград, където преди два дни бе установен случай на заразена с COVID-19 служителка, са дали положителни проби за инфекцията. Това съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково.
Жените са на възраст 39 и 62 години и са били контактни с първата заболяла, която е настанена в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково със съпруга и двете си деца.
Предстои през днешния ден да бъде извършено епидемиологично проучване за установяване на контактните им лица, уточняват от щаба. Оттам допълват, че се очаква резултатът от още 13 проби, а останалите са отрицателни.
Към момента на работа са се върнали хората с отрицателен резултат. Работодателят предприе масово тестване на целия персонал за своя сметка.
Към РЗИ-Хасково е бил подаден и трети случай на положителен за COVID-19 – при мъж на 28 години с постоянен адрес в община Хасково, който обаче живее и работи на територията на друга област. След епидемиологично проучване се е установило, че през последните две седмици той не е пребивавал в областта.

Източник: offnews.bg

Related Post