Борисов подкупва българските граждани с техните пари, за да си купи спокойствие

Борисов подкупва българските граждани с техните пари, за да си купи спокойствие

„Премиерът анонсира изхарчването на 2 милиарда. Това, което ние искахме, е тези 2 милиарда да бъдат обсъдени и всичко това да мине през парламента. По начина, по който е свикнал да управлява Борисов обществените средства, той направи една пресконференция, а в парламента нито дума за актуализация на бюджета.“ Това заяви пред БТВ зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов. По думите му това е тип водене на политика.

„Обществените средства трябва да се харчат с решение на Народното събрание, а не от джипа на премиера. Борисов подкупва българските граждани с техните пари, за да си купи спокойствие. Нашата претенция е, че каквото и да е ситуацията, все пак трябва да се работи по правилата. В последните десет години България се управлява силово, мафиотски и затова хората са по улиците”, смята Проданов.

„За БСП на първо място са доходите на хората. Тези, които са най-засегнати от коронакризата – при тях трябва да отидат средствата. За преизчисляването на пенсиите управляващите казваха, че няма пари, но сега се намериха пари, когато хората са на площадите. Така ли се решават проблеми – със замазване на очите с 50 лева за пенсионерите?“, попита народният представител. Той изрази надежда, че ще се стигне до предсрочни избори, за да се излезе от тази патова ситуация. Проданов подчерта, че премиерът се опитва да си купи спокойствие.

Относно създадената по настояване на БСП анкетна комисия за разглеждане действията на ББР, депутатът припомни, че е задал парламентарен въпрос преди време относно това колко кредити е раздала ББР. „На 60 фирми – милиард и половина лева. В същото време участва в капитализацията на Първа инвестиционна банка със 140 милиона. Покупната цена е два пъти по-голяма от пазарната. Тези неща трябва да се разследват. Това са обществени пари държавна банка е, а не частна“, подчерта депутатът.

„Не трябва да се оцветява протестът, на него има всякакви хора, и леви, и десни. Тези хора са се обединили срещу едно – срещу мафията. Основната цел на всички ни трябва да бъде обединение, за да се справим с това мафиотско управление“, завърши Проданов.

Източник: www.banker.bg

Related Post