Пъдпъдъчи яйца летяха към МС, протестиращите блокираха кръстовища и магистрали /снимки и видео/

Пъдпъдъчи яйца летяха към МС, протестиращите блокираха кръстовища и магистрали /снимки и видео/

Днес е 16-ти ден на антиправителствените протести. Демонстрантите в цялата страна и българи в редица градове в чужбина продължават неотклонно да искат оставките на цялото правителство на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Намерението е тази вечер да бъдат блокирани над 10 кръстовища в столицата, както и АМ ”Тракия”. Хиляди недоволни от управлението на държавата се събират на протест на пл. „Независимост“ в столицата.
Протестиращите в София тръгнаха на шествие малко след 21 ч. и обявиха, че ще блокират ключови кръстовища.  Те затвориха Орлов мост,  бул. „Васил Левски“, бул. „Витоша“, пл. „Македония“, бул. „Дондуков“, ул. „Раковски“, бул. „България“ и Лъвов мост.
 
 

 
Към 20:30 часа адв. Николай Хаджигенов призова следващата седмица в сряда всички граждани на страната да блокират възлови кръстовища в цялата страна.
 
Около 19:30 ч. протестиращите блокираха бул. „Цар Освободител“.
Група граждани пък се събра пред Народното събрание и изпълняваха патриотични песни. 
 
По радо днес стана ясно, че озвучителната уредба за потеста в София е „арестувана“.
Вижте подробно ТУК. Към 20 ч. обаче техниката пристигна на бул. „Цар Освободител“.
 
Протестното автошествие затваря АМ „Тракия“ днес от 17.00 ч. до 20.30 ч.
 
Протест отново има и пред сградата на БНТ.
 

 
В триъгълникът на властта днес има яйца. Всеки който иска може  да ги използва както прецени за добре.

 
Снимки: БГНЕС
 

 

 
 
Вчера правителството обяви, че прави пет промени в Министерски съвет. От кабинета си тръгнаха финансовия министър Владислав Горанов, икономическия Емил Караниколов, вътрешния Младен Маринов и Николина Ангелкова на туризма. Кирил Ананиев от здравен министър бе преназначен за финансов. Това решение само повиши недоволството на протестиращите. На площада пред Президенството излезе и държавния глава Румен Радев, който също призова за оставка на цялото правителство и на главния прокурор, както и подкрепи гражданското недоволство. В късните часове бяха блокирани 9 кръстовища в столицата. Подробности за протестът вчера може да видите ТУК и ТУК.
 
От полицията съобщиха, че 19-годишно момиче е пострадало леко снощи след  възникнало напрежение между протестиращи и водач на автомобил между бул. „България“ и бул. „Фритьоф Нансен“.

Източник: frognews.bg

Related Post